Најдобрите и најлошите работи во разводот

Што добиваме кога ќе изгубиме љубов?

Никој не одлучува само да се разведе. Разделбата и разводот се долги внимателни чекори што се болни и секогаш носат многу животни промени. Колку и да бидат сериозни овие промени, во нив има некои позитивни страни. Не само лоши работи се случуваат после разводот. Понекогаш, со текот на времето, всушност сфаќаме што добро ни се случило после овие тешки промени.

Кое е најлошото и најдоброто што може да ви се случи после разводот?

Добро: Вие нема потреба да правите компромиси, да ги почитувате и да ги запоставувате вашите желби.

Лошо: Ќе изгубите неколку пријатели што ги имавте со вашиот сопруг.

Добро: Ќе имате нов почеток во животот што ќе ве натера повторно да се чувствувате живи.

Лошо: Не можете да ја смените мислата за она што го велат луѓето за вас. Вие се давите во своја смисла на вина што ве тера да мислите дека другите ви судат.

Добро: Вие треба да ја напуштите зоната на удобност. Во првите фази по разводот, ова може да изгледа како ужасна работа, но наскоро ќе откриете повеќе позитивни страни и можете да излезете од вашата зона на удобност и да уживате во нови позитивни предизвици.

Лошо: Треба да го поделите времето на воспитување со својата поранешна половина. Овој момент е секогаш тежок, особено ако разделбата не била особено мирна.

Добро: Разводот може да ги отвори очите кон некои ваши грешки во бракот и родителството што може да ги промените подоцна во животот. Можеби ќе станете уште подобар родител.

Лошо: Може да се соочите со финансиски тешкотии кога сте сами и немате на кого да се потпрете. Но, ова не треба да ве спречи да барате среќа и љубов.

Добро: Енергијата во вашиот дом ќе се подобри и ќе се чувствувате посреќни.

Лошо: Се чувствувате предадени.

Добро: Ќе имате храброст да си ги поставите тешките прашања на кои конечно ќе можете да одговорите искрено пред себе.

Лошо: Луѓето нема да разберат низ што минувате и како се чувствувате.

Добро: Вие ќе можете да донесувате индивидуални одлуки за сè во вашиот живот.

Лошо: Ќе имате вина долго по разводот.

Добро: Ќе имате можност да ја барате љубовта и среќата што ги сонувате и ја заслужувате.

Лошо: Ќе се срамите.

Добро: Вие ќе бидете во можност да им помогнете на роднините и пријателите кои минуваат низ слична потешкотија во животот.

Лошо: Ќе изгубите голем дел од минатото затоа што можеби не сакате да го запомните.

Добро: Ќе имате време и простор да ги извршувате вашите соништа и да направите се што ве радува, но сте го запоставиле тоа поради вашиот брак.