Најточниот ХОРОСКОП на сите времиња: Древниот астролошки запис на МАИТЕ

Астролошките знаци на Маите се поделени на 19 хороскопски видови во астролошкиот систем развиен од овој антички народ кој е полн со мистерија и мистика.

CHEN: 2 јануари - 21 јануари

Во овој период се чувствувате најдобро и тогаш најмногу се забавувате. Имате природна тенденција кон месечината. Вашата кардинална насока е свртена кон запад и за време на медитацијата може да биде многу корисна за вас. Вие сте исклучително борбни, често предводници, но може цел живот да ве прати тврдоглавоста која ја поседувате и да ви создава проблеми.

YAX: 22 јануари до 10 февруари

Сите што се родени во знакот на Yax имаат афинитет кон оние лица кои исто така се родени во знакот на Yax. Венера е вашата владејачка планета и по природа сте нежни и љубовни. Иницирајте го вашиот ум да им донесе хармонија на сите луѓе околу вас. Тоа е одличен подарок што го имате, да бидете чувар на мир во овие времиња и да направите добра работа во светот. Вашата кардинална насока е Југот.

SAC: 11 февруари до 2 март

Луѓето кои се родени со знакот Сак, имаат афинитет за дневни доживувања, т.е. тие работат најдобро од зори до самрак. Наутро се чувствувате најдобро. Уверете се дека размислувате и создавате нови задачи наутро, затоа што доаѓа голема мудрост за вас. Вашата кардинална насока е Северот. Жабата е моќно животно за вас. Значењето на жаби е дека тие се лесно прилагодливи за време на некои промени. Жабите можат брзо и лесно да преминат од една во друга фаза. Прифатете ги промените што доаѓаат во вашиот живот. Вашата сила е токму во промените.

KEH: 3 март до 22 март

Сите што се родени во знакот на Кех, ја обожаваат природата и природната рамнотежа. Можете да помогнете со вашите напори и активности да го вратите природниот поредок на нашата планета. Ја имате енергијата на оган и црвената е моќ за вас. Шумската медитација ќе ви помогне да ја развивате вашата природна сила. Вашиот свет е на Исток и вашето тотемско животно е нежен и благороден елен.

MAK: 23 март до 11 април

Личностите родени во Мак се една од најголемите мистерии на астролошките знаци на Маите. Значењето на вашиот знак е помалку јасно дефинирано отколку со другите астролошки знаци. Мистеријата ве прави добра личност. Дајте се од себе кога браните некој близок до вас. Затворен е и зборот што го опишува вашиот знак, што уште еднаш покажува дека нешто криете или дека сте повлечени. Често пати го поминувате слободното време размислувајќи и медитирајќи. Ако одвоите време за себе и останете подалеку од другите, ќе ги откриете тајните. Вашиот број е број 3. Бројот 3 се смета за број на божественост, рамнотежа и завршување…

KANKIN: 12 април-1 мај

Повеќето од времето го поминувате на сонце со медитација, затоа што така ќе дојдете до нови идеи и заклучоци. Ако е можно и ако ви се даде можност, не заборавајте да ја пробате да медитирате, или барем да ја посетитите шума, а потоа ќе откриете што значи мирот и тишината. Вашиот животински тотем е куче, особено жолто куче. Кучињата се добро познати по нивната лојалност, но помалку позната карактеристика на кучињата е што тие исто така поседуваат неверојатна внатрешна сила.

MUVAN: 2-ти до 21-ви мај

Оние што се родени со MUVAN имаат афинитет кон оган и вода. Прифатете ги овие два елементи. Особено за време на невреме кога огнот и водата се присутни во форма на дожд и молња. Невремето ви дава дополнителна сила. Вашиот животински тотем е був, кој е познат и кај Маите како птица Муан. Бувовите имаат исклучителна можност за гледање. Бувовите според пророците на Маите можат да ја откријат конечната вистината.

PAKS: 22 мај-10 јуни

Оние што се родени во периодот на PAKS го поседуваат тотемот на животното Јагуар. Јагуар е многу важно животно за културата на Маите. Тие претставуваат лидерство. Вашата лична сила е како онаа на водачот на еден народ. Прегрнете ја оваа сила и ќе забележите дека ве следат луѓе околу вас. Исто така, кога ќе зацртате нешто, вие само напредувате како стрела се додека не сте оствариле се. Користете го звукот во животот. Тоа ќе ви донесе стабилност во животот. Вашиот елемент е пареа, мешавина помеѓу земјата, водата и огнот. Комбинирајте ги овие три елементи во животот.

KAYAB: 11 јуни до 30 јуни

Оние што се родени во овој знак имаат природна склоност кон Месечината и духовните потраги. Најверојатно, ќе се најдете во потрага по длабокото значење на зборот месечина. Tелето е вашето тотемично животно. Tелките се длабоки во културата на Маите како носители на античката мудрост и носители на земјата. Како што знаете, желките се многу бавни, затоа сакате да направите сè полека и со претпазливост…

KUMKU: од 1 до 20 јули

Луѓето кои се родени во астролошкиот знак на Кумку, имаат потреба да го поминат слободното време во природа. Вашиот животински тотем е крокодил. Крокодилите имаат дарба за опстанок, време и трпеливост. Крокодилите се само едно од неколкуте видови на животни кои го преживеале мезозојскиот период кога повеќето влекачи и диносауруси изумреле. Имате моќ на долговечност и стабилност. Лесно не прифаќате промена, но има време кога сакате сами да промените нешто.

WAYEB: 21 јули - 25 јули

Период од само 5 дена во годината, за разлика од другите симболи на Маите каде што опсегот е 20 дена. За време на овој перод, природната рамнотежа на е нарушена. Тоа беше време кога другите сили дојдоа на земјата и кога духовите ја прошетаа земјата. Да се ​​родиш во овој знак не значи дека нема да имаш среќа во животот. Тоа значи дека веројатно имате силна врска со другиот свет и во другите области. Обидете се тоа да го прифатите ...

POP: 26 јули до 14 август

Ликовите родени во вој симбол се лидери. И јагуарот им е главниот знак а тој  е на моќни позиции во културата на античките Маите. Вашиот подарок е да ги водите луѓето околу вас и да бидете нивниот водач. Имате афинитет кон земјата, како и за медитација за да ви помогне да го насочите вашето лидерство. Исто како јагуар, ви се допаѓа работите да одат брзо.

СО: 15 август до 3 септември

Луѓето во овој симбол се многу смирени, но знаат да избувнат и кога не треба. Маите ваквите луѓе ги нарекувале „вечни“ бидејќи имале склоност да не стареат брзо. Нивната моќ е трпението кое е посебен дар ако сте способни да го зачувате. Разни животни препреки ве тераат да скршнете од зацртаниот пат, но вашата инуиција никогаш нема да ве излаже.

ZIP: 4 до 23 септември

Луѓето родени во астролошкиот знак на Маите Зип имаат силни афинитети кон елементите на воздухот и пожарот. Вашата моќ е како моќ на елен, а во исто време тоа е вашиот животински тотем. Еленот е симбол на благодатта и поврзаноста со шумата. Еленот знае да биде благороден водач во шумско опкружување. Прегрнете ја енергијата и благородноста што ги поседувате и настојувајте да ја искористите на вистински начин. Вашата сила лежи во црвената боја.

ZOTZ: 24 септември до 13 октомври

Ако сте родени во овој симбол, имате два животински тотема, риба и лилјак. Интересно е што едниот има можност слободно да се движи низ воздухот, додека другиот е слободен да се движи во вода. Воздухот и водата се елементите според кои имате силни афинитети. Лилјакот е многу чувствително животно и ја користи својата моќ преку интуиција, чувствителност и можност да се види преку илузии. Рибата претставува свесност и длабочина. Вашите животински тотеми со риби и лилјаци се комбинираат, давајќи ви длабока интуиција која не е достапна за повеќето луѓе.

TZEC: 14 октомври до 2 ноември

Личностите родени под овој астролошки знак се многу специфични врзани за два елементи: земјата и небото (ветер, воздух). Веројатно сте фасцинирани од небото и ги интересирате сите. Воздухот е елемент на менталната енергија, а земјата е елемент на практичноста. Помеѓу нив имате дарба да ја испитате секоја ситуација, лесно можете да кажете дали ве лаже некој. Тоа е одличен подарок и треба да го прифатите и да го искористите максимумот.

ULYL: 3 ноември - 22 ноември

Лицата родени под овој симбол се тесно поврзани со животинскиот тотем на кучето. Куче е многу важно животно за Маите. Маите веруваа дека кучињата ги водат во следниот живот кога кучето заминува. Како резултат, луѓето родени во овој хороскопски знак поседуваат некои карактеристики на куче, како што се лојалноста, силата и посветеноста. Кучињата можат да ви помогнат да се ослободите од стравот од смрт.

JAKSKIN: 23 ноември до 12 декември

Сите што се родени под овој астролошки знак на Маите, имаат врска со богот на сонцето на Маите Ах Кин. Тој ги обезбеди и ги заштити од темнината, сушата и болестите. Оние што се родени во овој период се природни исцелители. Овој знак има еден недостаток, што е сомнеж. Ах Кин бил познат по тоа што бил предизвикувач на сомнеж и неодлучност. Научете да им верувате на вашите одлуки и на оние на луѓето околу вас.

MOL: 13 декември до 1 јануари

Оние што се родени под овој знак се поврзани со кардиналните елементи на водата. Маите рекоа дека можат да направат „дождот да започне да паѓа“. Вашиот животински тотем е јагуар. Јагуар е едно од помоќните животни во културата на Маите, што претставува мистерија и моќност на лидерството на шаман. Имате афинитет кон двете улоги и животот може да ве одведе на патот на духовниот водач.