„Не барај послаба жена да владееш со неа, туку посилна на која ќе ѝ се восхитуваш“ – Мудриот совет на еден дедо

Барањето на вистинската жена и градењето заеднички живот со неа може да биде извор на вистинско задоволство, но само за маж кој знае да ја цени и почитува таа жена.

Каква жена треба да барате? Го барате оној кој ве надминува. Тоа е клучно. Додека многумина бараат партнер кој е помалку способен да им го олесни управувањето, вие барате жена која ќе ве надмине за да и се восхитувате. Побарајте жена чии постапки ги цените, чие однесување зрачи со благодат и интерес.

Важно е да се цени не само нејзиниот физички изглед, туку и нејзината интелигенција, манири и однос кон семејството и пријателите. Кога ќе најдете таква жена, тоа ќе ве мотивира да станете подобра верзија од себе. Вашата желба да бидете подобри поради неа несомнено ќе ве поттикне на личен развој.

Што се однесува до тоа како се однесувате со неа, бидете џентлмен. Помогнете ѝ, придржете ја вратата, помогнете и со чантите, дајте и ја вашата јакна ако е ладно. Направете ги вашите гестови вистински израз на внимание. Покажете почит кон нејзините родители, дури и кога тие не се присутни, дури и ако таа е лута на нив во моментот.

Изненадете ја без посебна причина. Не ви требаат само родендени за да и дадете радост. Не споделувајте детали за вашите минати љубовни врски. Наместо тоа, натерајте ја да се смее секој ден бидејќи женското срце е често повредено и има потреба од освежување.

Охрабрете ја да ги постигне своите цели и експериментирајте со нови работи - ова ќе и помогне да расте како личност. Секогаш почитувајте го нејзиното мислење и поддржувајте ги нејзините одлуки. Ако можете да ги исполните повеќето од овие совети, ќе го освоите нејзиното срце и ќе станете нејзин свет.


Фото: фрипик

Извор: свезажену.нет