Некој паметен ја проектирал Филхармонија: Масимо Савиќ во Скопје

Хрватскиот кантавтор Масимо Савиќ е воодушевен од новата сала на Филхармонија. "Ми зборуваа за оваа сала, дека е како мал "Лисински",како во Загреб. Ова е конечно она што Скопје го заслужува, сала со одлична акустика, во старогрчки стил. Некој паметен ја има проектирано", изјави Масимо пред скопската публика на концертот кој е во тек. Повеќе за концертот кој од старт многу ветува, ќе читате наскоро на Женски магазин. 


(М.Џ) Фото: В.Тануровски