Неколку начини како да се заштитиш од загадениот воздух

Загадениот воздух е многу актуелна тема деновиве. Целосна заштита од штетните честички не постои, но сепак постојат неколку чекори што можеш да ги превземеш за да се заштитиш од загадениот воздух.

Наједноставно решение е да заминеш некаде надвор од градот, но доколку тоа не е возможно постојат и други начини како барем малку да се заштитиш:

# Колку и да негодуваш да ги носиш заштитните маски додека си некаде надвор, тие помагаат при заштитата. Знаеме дека некои од нив и не изгледаат баш најубаво и најпривлечно, но можеш да ги ишараш со обични маркери и да не изгледаат толку едноставно и застрашувачки.

# Доколку ти си единствен/а во твоето друштво што носи маска и ти е непријано поради тоа време е да ги натераш и останатите да го направат истото. Така нема да се издвојуваш, а и сите во твоето друштво ќе бидат заштитени од штетните честички


Сите совети прочитајте ги на Хаштаг.мк