Новата студија тврди: Досега ниту едно дете не го пренело коронавирусот на возрасен

Најново истражување тврди дека не е пронајден ниту еден случај на пренесување на коронавирусот од дете на возрасна личност, известува Sun.

Анализата на влијанието на болеста Ковид - 19 врз децата покажа дека тие не играат значајна улога во ширењето на коронавирусот.

Дури и Светската здравствена организација тврди дека досега не е забележан случај каде дете помладо од 10 години пренело коронавирус на возрасна личност.

Повеќе на оваа тема на Хаштаг.мк