Од 5 до 47 години: Трансформациите на Меланија Трамп

Меланија Трамп (49), третата сопруга на американскиот претседател и мултимилијардер Доналд Трамп застанала пред камерата на фотографoт Станислав Јерко од Слоевнија во далечната 1987 година.

- Откако се омажи за Трамп поминаа многу новинари низ мојот дом. Сите ги интресеираше приказната за тоа како ја открив Меланија - раскажал Јерко.

Меланија првпат застанала пред камерата на Јерко кога имала 17 години сосема случајно. Во Љубљана се одржувала „Јануарска ревија“ на која креатори од Словенија традиционално претставуваат нови колекции за летната сезона.

- Беше грандиозна, тенка, витка и елегантна, токму тоа што се бара од фотомодел. И пријдов и ѝ реков дека сум професионален фотограф и дека барам модели за фотографирање. Најпрво сомнително ме гледаше, но виде дека носам фотоопрема и дека не сум измамник па разменивме броеви и се договоривме за термин во моето фотостудио - раскажал фотографот.

Еве како изгледала Меланија Трамп од 5 годишна возраст до денес.