Опасни: Овие работи во нашиот дом се тивок убиец

Современите домови се полни со апарати - за складирање храна, миење, сушење облека, подготовка на кафе, затоплување вечера, итн.

Сепак, секоја монета има две страни и што и да имаат позитивно овие уреди, тие исто така имаат и неколку негативни страни. Честопати не измачува главоболка, несоница, се повеќе се дијагностицира рак, а многу од нашите пријатели и најблиски страдаат од алергии.

Научниците од различни земји откриле дека електромагнетните полиња и зрачењето од некои апарати за домаќинство негативно влијаат врз човечкото тело.

Еве неколку уреди во вашиот дом кои навистина можат да ви го уништат здравјето:


Клима уред
Толку е сакан од сите - кога е ладно надвор, внатре е топло. Ако времето е топло, домот го изладува за неколку минути. 1,5 метри е минималното растојание на коешто треба да стоите оддалечени од клима уредот.

Зрачењето од овој уред всушност ја надминува нормалната електромагнетна позадина стотици пати. Седењето или лежењето директно под климатизерот е многу опасно.
Идеално, неговиот режим на работа треба да биде следниот: загревајте ја или изладете ја просторијата до саканата температура и исклучете го уредот. Додека климатик е вклучен, подобро е да останете во друга просторија.
Исто така е важно редовно да се чисти, во спротивно ќе се движите во воздух полн со бактерии.Микробранова печка
Штетата од микробрановата печка не е јасно докажана. Сепак, има некои информации за тоа. Како прво, важно е да знаете дека не можете да загреете храна во пластични кутии во неа. Под влијание на температурата, пластиката ослободува токсични материи што се акумулираат во организмот.

Второ, изложеноста на микробранова радијација го намалува квалитетот на семето кај мажите. За да ги избегнете негативните ефекти на технологијата врз вашето тело, подобро е да се држите подалеку од микробрановата додека работи.Компјутер, ТВ
Овие извори на електромагнетно зрачење се третата најмоќна негативна работа во вашиот дом. Стари или нови модели - не е важно. Дури и лаптопите формираат свое електромагнетно поле.

Вреди да се почитуваат неколку безбедносни мерки на претпазливост. Прво, не ставајте го лаптопот во скут. Исто така е важно да немате многу компјутери во вашата соба. Во никој случај да не го чувате вашиот ТВ или компјутер во спалната соба.Машина за перење и машина за миење садови
Тие се незаменливи домашни асистенти. Не само што миењето не оди секогаш како што е планирано, туку електромагнетното зрачење на овие уреди е толку големо што безбедното растојание од нив за време на нивната работа е најмалку 1 метар.

Додека некои од овие уреди работат, не е добро да се бањате. Ова не е суеверие. Може да добиете сериозен електричен шок.Фрижидер

Фрижидерите се многу моќни и нивните електромагнетни бранови можат да го променат здравјето на една личност.

Тие можат да предизвикаат замор, несоница, да ја сменат хормоналната позадина на дамите итн. Фрижидерот е во кујната и никаде на друго место. Никогаш не ставајте го во просторија каде што спиете.Мобилен телефон
Сите сме слушнале дека овие уреди имаат негативен ефект врз нашето тело. Тие се со нас цел ден.
Ова е еден од ретките уреди што ги ставаме на глава. Научниците откриле дека електромагнетното поле испуштено од паметните телефони има големо влијание врз централниот нервен систем, мозокот и очите.

Важно е да го минимизираме времето што го држиме близу до главата. Добра идеја е да престанете да ги прегледувате информациите на социјалните медиуми пред спиење. Ова е една од најчестите причини за несоница.Правосмукалка

Опасно е, но не и за краткотрајна употреба, туку за долготрајна употреба.

Ако го користите 2 часа, тој испушта многу силни електромагнетни бранови.Светилки за заштеда на енергија

Кој би помислил дека можат да ни наштетат? Тие создаваат електромагнетно и ултравиолетово зрачење, што веќе е опасност.


Новите студии на француските лекари и научници покажуваат дека изложеноста на интензивна и моќна светлина (ЛЕД) е „фотосотоксична“ и може да доведе до неповратно губење на клеточните мрежни мрежи и намалување на визуелната острина.