Овие три хороскопски знаци се најинтелигентни

Близнаци

Астролозите ги сместија Близнаците на првото место во рангот на најинтелигентните хороскопски знаци, а за тоа има добри причини.

Близнаците го привлекуваат знаењето уште од детството, тие се скоро единствените кои доброволно одат на училиште, а исто така го сакаат тоа затоа што не можат да дочекаат да научат нови работи.

И на факултет претставниците на овој хороскопски знак сакаат да стекнат сè повеќе знаење, поради што, покрај учебниците, тие читаат и многу друга литература, велат астролозите.

И покрај фактот дека во главата на Близнаците знаењето е во хаотична и фрагментирана состојба, тие се подготвени во секој момент да го пронајдат точно она што им е потребно и да го искористат.

Претставниците на овој знак се исто така и генератори на со брилијантни идеи: тие подобро разбираат од другите за која тема ќе бараат на едно или на друго место, така што имаат време да ја притиснат навреме и искрено да можат да заработат пари. Близнаците стануваат одлични научници, преведувачи и новинари.


Бик

Многумина се изненадени што Бикотспаѓа во овој ранг затоа што на прв поглед изгледаат малку повлечени  и не многу интелигентни, но тие навистина се. Бикот е знак на земјата, така што неговите претставници се побавни по природа, но не и неинтелигентни.

Факт е дека Бикот (со ретки исклучоци) не бара да изгледа интелигентно во очите на сите, но откако ќе се здружите со претставник на овој хороскопски знак, ќе ви покаже дека имаат одлични интелектуални способности.

„Овие луѓе се мирни, тие се стратези, тие се дисциплинирани и можат да направат многу работи за кои другите сметаат дека се здодевни и монотони. Стануваат одлични научници, истражувачи, економисти и сметководители “, велат астролозите.


Шкорпија

Трет во ова рангирање е Шкорпијата. Претставниците на овој хороскопски знак се практични и прагматични луѓе, кои веројатно нема да одвојат време да учат цртање или запаметување на песни, освен ако, се разбира, не треба да заблескаат во својата работа.

Нивната интелигенција е сензорна по природа - кога Шкорпија се соочува со прашање за кое смета дека е нерешливо, таа не се свртува толку кон нејзината ментална меморија, туку кон нејзината емоционална меморија. Сепак, ова не ги лишува претставниците од ознаката на нивната вродена љубопитност - тие се заинтересирани за новости од областа на науката и техниката, напредок, добро запознаени со сите технички иновации - од нив можете да добиете совети за додатоци/аксесоари кои штотуку се појавиле на пазарот.

„Шкорпиите стануваат прекрасни лекари (особено хирурзи), банкари, царинарници и даночни и гранични службеници“, велат астролозите.