Овој астро квадрат е најтежок досега: Три хороскопски знаци се во опасност да си го уништат животот

Во античко време се верувало дека квадратот Т е лош знак и предвидување дека времето што доаѓа не е чудесно. Ваквото суеверие е присутно и денес, а произлегува од фактот што дефинитивно треба да се направат важни потези откако ќе помине овој период.

Кога имаме астролошка конфигурација на небото наречена T-Square, тоа е многу незгодна и ретко употреблива енергија, тоа е голема блокада на сите нивоа.

Во овој тековен Т-квадрат, Марс во Близнаци во спротивставеност на Меркур во Стрелец создава чувство на искривена реалност, голема наелектризирана енергија која е на пат да пукне, особено поради квадратот со Нептун во Риби (сето ова дополнително е засилено со влијанието на Јупитер кај Риби).

Марс со својот ретрограден тек тотално ја блокираше енергијата која најмногу се рефлектира во создавањето лаги, озборувања, трачеви, нервоза и напнатост во комуникацијата.

Меркур во Стрелец е во пад, начинот на размислување и комуникација е многу нереален и тешко е да се донесе каква било рационална одлука.

Важно е да се провери секоја информација и секој збор, реченица, бидејќи сè може да биде лажно, погрешно протолкувано, лошо протолкувано.

Планетата која е најактивна во негативна смисла е Нептун, кој прима квадрати од Марс и Меркур, што во овој случај дава многу нестабилен период, особено за Стрелците, Девицата и Близнаците.

Доколку сте родени во овие знаци или имате подзнак во овие знаци - внимавајте на големиот притисок од јавноста или од најблиската околина.

Можете да реагирате многу бурно, непромислено и избрзано на најбаналните ситници.

Кога станува збор за Рибите, овој Т квадрат им носи големи проблеми во емотивна смисла поради целосната емотивна разделба со партнерот.

Потребно е добро да размислите за секој емотивен чекор.

Влијанието на квадратот Т започнува денес и има влијание до 5 декември, а дотогаш најдобро е да го зачувате внатрешниот мир – колку што е можно повеќе.