Пауло Коелјо: Не губете време објаснувајќи нешто, луѓето го слушаат само она што сакаат

Изреките на Пауло Коелјо се сигурно нешто што секогаш може да ви биде корисно, посебно кога ви е потребен поттик и инспирација. Прочитајте ги и споделете со вашите драги луѓе!

*Кога сакате нешто, цел универзум спрема завера со цел да ви помогне да го остварите тоа.

*Кога тежнееме да станеме подобри отколку што сме, се околу нас исто така станува подобро.

*Животот умее да ја тестира волјата на човек на два начини-во ситуации кога ништо не му се случува и во ситуации кога му се случува се одеднаш

*Еден ден ќе се пробудите наутро и повеќе нема да има време да направите работи кои секогаш сте сакале да ги направите. Направете ги сега.

*Бидете храбри. Преземете ризик. Ништо не може да го замени искуството.

*Доколку сакате да бидете успешни, мора да почитувате едно правило-никогаш не лажете се себе.

*Тајната на животот е да паднете седум пати и да станете осум пати.

*Не губете време објаснувајќи нешто, луѓето често го слушаат само она што сакаат.

*Немојте да им се предавате на своите стравови. Ако му се предадете на стравот, нема да можете повеќе да зборувате со своето срце.

*Во одреден момент од животот изгубиме контрола над она што ни се случува во животот и тогаш контролата ја презема судбината. Тоа е најголема лага на светот.

*Постои само една работа која стои на патот кон остварување сонишата: страв од неуспех.

*Кога ја повторите грешката, тоа веќе не е грешка. Тоа е одлука.

*Луѓето се способни во било кој период од својот живот да ги остваруваат своите соништа.

*Можноста за остварување на соништата е она што го прави животот интресен.