Пиев кафе со љубовницата на сопругот: Сакав да ѝ ги извадам очите, но потоа се случи нешто што не можев ни да сонувам

Тоа беше разговор што ми го промени животот. Ја погледнав таа жена со други очи. Не бевме ривали. Бевме две измамени жени

Таа прва средба ја замислував безброј пати во мојата глава - имаше сцени на влечење за коса, плачење, шлаканици... Но во реалноста се збогувавме, без драма. Тоа беше разговор кој ми го промени животот, напиша една жена која се потпишала како Марија на форумот „мумснет“.

Ова е нејзината исповед:

Бев во брак со човек кој сакаше да флертува, но цврсто верував дека никогаш нема да ја премине границата. Или барем се надевав. Меѓутоа, еден ден и тоа се случи, а јас дознав како во некој евтин романтичен роман - наместо неа, тој ми испрати многу перверрзна порака која започна со нејзиното име- Кетрин.

Штом стигна дома, се соочив со него. Тој, се разбира, го негираше сето тоа, за на крајот да признае. Тој рече дека му е жал и дека направил грешка, а јас му поверував. Подоцна дознав дека го злоупотребил сето тоа. Тој продолжи да ја гледа, само стана повнимателен. Решив да ја најдам таа жена и да разговарам со неа пред да донесам конечна одлука. Лесно ја најдов, таа беше единствената Кетрин која го следеше на Инстаграм. И испратив порака, ја поканив на кафе и таа се согласи. Признавам, не го очекував тоа.

Таа прва средба ја видов безброј пати во мојата глава - имаше сцени на влечење за коса, плачење, шлаканици... Но во реалноста, се поздравивме и продолживме понатаму. Нема драма. И разговаравме. Тоа беше разговор што ми го промени животот. Ја погледнав таа жена со други очи. Не бевме ривали. Бевме две измамени жени.

Катарин рече дека мојот сопруг ѝ кажал дека бракот ни е мртов одамна, дека сè уште сме формално заедно додека не се завршат сите документи и не се финализира разводот. Само поради син ми се уште живее со мене во куќата, а детето не знае за развод и затоа ја крие Кетрин. Затоа таа се согласи да ме види. Таа беше убедена дека тој е практично разведен маж. Зборуваше за мене како контрол фрик, дека правам скандали, дека сум страшно љубоморна и дека го вртам син ми против него. Ме опиша како ладно, луто чудовиште.

Тоа беше слика од нашиот брак, која мојот сопруг ја покажал на својата љубовница.

Јас и ја кажав мојата вистина. Дека ми се заколна дека никогаш не ја ни сакал, дека не ја сфаќа сериозно, дека нивната врска се случила случајно, дека длабоко жали за тоа...

Кога ме запозна таа вечер и сфати дека не сум она што ме претставува мојот сопруг, Кетрин едноставно не можеше да се изначуди. И двете бевме скршени од фактот дека бевме заљубени во измамник и лажго. Најстрашно е што и двете му верувавме, на секој збор.

Се прашувате што се случи на крајот? Се разведов, Кетрин го остави. Сфатив дека нешто опасно не е во ред со таков човек. Таквата личност не може да ве направи среќни, но лесно ќе ви го скрши срцето. Сакам да им кажам и на изневерените сопруги: Не се криви тие љубовници, виновен е вашиот маж.

Фото. Фрипик