Поради ова се крена голема прашина: Зошто малиот Арчи ја нема титулата принц?

Пред неколку месеци Меган Маркл и принцот Хари го проширија своето семејство за уште еден член. На свет пристигна малиот Арчи. Тоа веќе го знаете. 

Она што ја збуни јавноста е фактот дека Арчи не ја носи титулата принц, туку „мастер“. Со целосно име, тој е 'Мастер Арчин Харисон Маунтбатен - Виндсор'.

Зошто е тоа така, дознајте на Hashtag.mk