Потресни зборови на Слободан Милошевиќ во серијата „Семејство“: Да ме апсат Германци, тоа би го преживеал, ама моите Срби...

Во третата епизода од серијалот „Семејство“, Слободан Милошевиќ, кого го глуми Борис Исаковиќ и неговата слугинка, која ја игра Јана Бјелица, се одвива разговор во кој Слоба посочува дека е особено тешко да биде уапсен од членови на неговиот народ .

Претходно, девојката му рекла на Милошевиќ дека е од Краина, од Книн.

Милошевиќ и ’ држи краток политички говор и заклучи дека конечната пресуда ќе ја донесе историјата.

- Ако Германците ме уапсеа, ќе преживеев ... Но, моите Срби ... Историјата ќе ја донесе последната пресуда - вели Милошевиќ.

По 20 години од апсењето на поранешниот претседател на Србија и СР Југославија, Слободан Милошевиќ, беше снимена мини ТВ-серија наречена „Семејство“, која ги следи последните 48 часа од животот на членовите на семејството Милошевиќ.

Под опсада на полицијата, новинарите и демонстрантите, семејството Милошевиќ и нивните пријатели и соработници се наоѓаат во Вила Мир во Дедиње, без никаква контрола врз ситуацијата, а непредвидливите човечки реакции почнуваат да излегуваат на површина.

Извор: курир.рс

Foto: screenshot