Промедика го одбележува Светскиот ден на Срцето

Секоја година, Светската федерација за срце го празнува Денот на срцето на 29 септември.

Оваа година, активностите ги презема под мотото КОРИСТЕТЕ ГО СРЦЕТО ЗА СЕКОЕ СРЦЕ.

Промедика Медикал Центар како општествено одговорна компанија го одбележа Денот на срцето со подарување на 10 бесплатни ехокардиографски прегледи, се со цел будење на свеста кај луѓето за рана детекција на болестите на срце.

Секоја контрола е чекор до подобро здравје!

Во продолжение погледнете го краткото интервју со д-р Славица Митровска, Специјалист интернист – кардиолог во Промедика Медикал Центар.

Заедно чекориме кон подобро здраве!

ПЗУ ПРОМЕДИКА МЕДИКАЛ ЦЕНТАР Скопје