(РЕЦЕПТ) Ослободете се од песок во бубрезите за 3 дена: Пијалак од семки од лубеница кој помага

Добивај вести на Viber

Речиси сите ние ги фрламе семките од лубеница и не сме свесни за нивната лековитост

За да се искористат сите лековити својства, семето треба да се готви, да се смелат или да се печат за да се достигне нивната вредната содржина.

Семињата од лубеница содржат диетални влакна неопходни за нормално функционирање на дигестивниот тракт, помагаат во случај на цревни паразити, како и при третман на пациенти со жолтица и воспаление во организмот.

Тие имаат зачудувачка содржина на здрави состојки. Богати се со моќниот антиоксиданс ликопен, витамини Б5 и Б6 и есенцијални аминокиселини. Бакарот, магнезиумот, цинкот и железото исто така се содржани во големи количини.
Благодарение на нивниот уникатен состав, тие му помагаат на организмот да се ослободи од токсините, да го подобри здравјето на бубрезите, да го заштити кардиоваскуларниот и нервниот систем и да го забрза метаболизмот и имунитетот.

Едгар Кејси, кој умрел во 1945 година, го посветил својот живот на истражување на препарати од билки. Го препорачувал чајот од семе од лубеница за лица кои имаат проблеми со бубрезите.
Чајот од семе е одличен диуретик и се препорачува за пациенти кои треба да ги елиминираат камењата и песокот во бубрезите и уринарниот тракт.



Еве како да го направите овој чај:

Користете 4 лажици исклучиво свежи семки од лубеница, кои треба се мелени или сецкани во блендер и варете ги 15 минути во 2 литри вода. Добиената количина треба да се консумира, да се пие два дена, а задолжително да се направи пауза на третиот ден.

Процесот е добро да се продолжи неколку недели во истите интервали од два дена со пауза за третиот ден. По првиот циклус од 3 дена, ќе се чувствувате подобро, а акумулираните токсини ќе исчезнат. За да се отстрани песок од бубрезите, неопходно е да се повторат неколку циклуси.

Извор: stil.kurir.rs

Совет за домаќинките: Еве како треба да се чува лубеницата 

Дињата како лек: Го чува срцето, го регулира притисокот, го намалува ризикот од астма