Се откриваат мрачните тајни: Ретроградниот Меркур носи невиден хаос во животот на 4 хороскопски знаци

Овој пат ретроградниот Меркур е во знакот на Овен, кој е симбол на огнена енергија, страст и возбуда. Токму затоа може да се одрази на полето на комуникација, како ќе се позиционирате на работа кон колегите, кон партнерот, носи импулсивност која ќе треба да ја контролирате

Вториот ретрограден Меркур во 2024 година започна денеска, 1 април и ќе трае до 24. Кога планетата ќе оди во ретроградна состојба, ќе има нарушувања во областите на животот со кои владее планетата, како и аспекти поврзани со хороскопскиот знак во кој тоа е ретроградно.

Овој пат ретроградниот Меркур е во знакот на Овен, кој е симбол на огнена енергија, страст и возбуда. Токму затоа може да се одрази на полето на комуникацијата, како ќе се позиционирате на работа кон колегите, кон партнерот, носи импулсивност која ќе треба да ја контролирате. Сепак, тоа ви носи и добри страни ако знаете како да го искористите ретроградниот Меркур. Тоа до одреден степен ќе влијае на вашето его и идентитет, а ѕвездите ве советуваат да станете свесни за вашето внатрешно јас, да се запрашате кои сте и во која насока сакате да одите.

ОВЕН

Бидејќи ретроградниот Меркур е токму во знакот Овен, некако овој хороскопски знак ќе биде под негово посилно влијание. Ќе се чувствувате збунето. Ретроградниот Меркур во април 2024 година ќе влијае на вашиот идентитет и на начинот на кој се гледате себеси. Ѕвездите советуваат да не размислувате премногу и да си поставувате премногу прашања бидејќи во овој период ќе добивате се помалку одговори.

БЛИЗНАЦИ

Бидејќи Меркур е вашата владејачка планета, ретроградната може да предизвика длабока чувствителност, особено кога станува збор за вашите односи со другите, колку е интересен вашиот социјален живот и дали навистина сте на пат да ги остварите вашите соништа. Може да се чувствувате збунети во врска со вашата социјална положба и несигурни во врска со вашата способност да влијаете на другите, што ве тера да се трудите повеќе да воспоставите врска. Постои и можност за поврзување со луѓе од минатото. Можеби ќе треба да се соочите со голем притисок во вашето професионално поле во исто време кога се справувате со социјалната напнатост. За среќа, по дождот ве чека виножито!


Следна страна