Се разведов од најдобриот човек на светот: Сите рекоа дека не сум нормална, но дали вие би го трпеле ова?!

Кога се разведов од сопругот, сите беа многу изненадени. Работеше домашни работи, заработуваше пари, не правеше скандали, а јас го оставив ....

Еднаш нашите кумови дојдоа да не посетат, неколку дена. Немав доволно добри перници, затоа им ги дадов нашите, а во дневната соба наместив постелнина со стари перници за мојот сопруг и мене. Кога излегов од бањата, забележав дека допира која перница е подобра, па ја неа зеде за себе.

Кога го прашав што прави, ми рече дека брзо заспивам и дека дури и не ми е грижа каква е перницата, додека тој е чувствителен и му треба удобна перница за да заспие.

Работите се поставија така што одеднаш „ги отворив очите“ и почнав да забележувам дека мојот сопруг го прави тоа постојано: тој го зема најдоброто за себе - храна, работи, место во куќата ...

Спиеше покрај ѕидот, додека местото до прозорецот беше за мене. Секогаш влегуваше во тоалетот за да се искапе прв, не грижејќи се дали ќе остане доволно вода за децата да се капат.

Ја имаше својата „лажица за чевли“ и не дозволи никој во куќата да ја користи, за да не се изгуби, ја криеше во плакарот.

Сите други членови на семејството живееја без свест дека треба да го земат најдоброто за себе - освен сопругот. Тој секогаш имаше за цел да го добие она што е посвежо, помеко, потопло, поубаво ...

Тој еднаш „случајно“ ја стави потоплата капа на синот на главата, а потоа и ракавиците. Мојот син, средношколец, не го ни забележа ова, но за мене таквото однесување беше рамно на дното.

Но, тоа не е причината зошто се разведов. Еден ден, ќерката беше оперирана од воспаление на слепото црево. Се појавија компликации, па морав да поминам три ноќи во болница со неа. Бидејќи немаше доволно кревети, поминав три ноќи седејќи на стол до нејзиниот кревет.

Кога син ми и сопругот дојдоа да ја посетат, јас станав да одам во тоалетот. Кога се вратив, мојот сопруг седеше на таа столица додека јас стоев бледа и исцрпена до него. „Уморен сум, нозете ме болат, цел ден го поминав на работа“, рече тој без да стане.

Постојано велеше: „Јас сум најскапоценото нешто што го имаш!“

И тој навистина мислеше така. Ми беше доста од сѐ и решив да се разведам од најубавиот човек на светот.

Оние што нѐ познаваа ми рекоа дека сум луда!

Дали мислите дека направив грешка?“ - прашува една жена на социјалните мрежи споделувајќи ја приказната.


Извор: stil.kurir.rs

Фото: фрипик