СЕКОГАШ ВО ВТОР ПЛАН: Која е сопругата на Никола Груевски?

Избраничката на поранешниот премиер, инаку помлада од него 12 години, никогаш не сакала да биде во центарот на вниманието. Јавноста знае многу малку за Боркица Груевска (Манчева моминско презиме н.з.) со која Никола Груевски има две ќерки.

Дипломирала на Правниот факултет. Во 2015 година медиумите јавија дека магистрирала на Филозофскиот факултет. Во времето кога се ожени со почесниот претседател на ВМРО ДПМНЕ работела како советничка во Секторот за меѓународна соработка во Комисијата за хартии од вредност.

Нејзини блиски пријатели ја опишуваат како многу скромна девојка. Никола и Боркица се заколнаа на вечна љубов на 10 мај 2007 година. Во јули годинава Груевски го бранеше докторатот на Економскиот факултет во Скопје. Го придружуваа двете ќерки и мајка му, но не и Боркица со што се интензивираа шпекулациите дека нивниот брак веќе подолго време е во криза.

Во јавноста секогаш елегантна и средена, сопругата на Груевски сепак имала и дискутабилни модни избори како оној на приемот што го организираше поранешниот американски претседател Барак Обама.