Шокантни информации од истрагата за Данка: Еве што пребарувала мајката на гугл и што виделе камерите на границата со Романија

Преку деноноќно оперативно работење и увид на камери од граничниот премин Кладово - Турну-Северин, српската полиција дошла до недвосмислен заклучок дека граничниот премин меѓу Романија и Србија го поминале две жени кои личат на лицата од видео кое е направено во Виена и во кое девојчето потсетува на исчезнатата Данка Илиќ (2).

-Полицијата со преглед на камерите утврдила дека на граничниот премин поминале најмалку два автомобили и дека во нив имало лица кои личат на жените од видеото од Виена.

Дали во едно од тие возила било скриено девојче за кое се претпоставува дека е малата Данка? Се ќе се утврди, ќе се открие целата вистина за исчезнувањето на Данка Илиќ – дознава Информер.

По прегледот на телефонот на мајката на исчезнатата Данка Илиќ пак, откриено е дека таа го гуглала граничниот премин меѓу Србија и Романија непосредно пред исчезнувањето на детето.

Повеќе за информацијата прочитајте на Фактор.