Сопругот на Мира си ја донесе љубовницата дома: Повеќе од една деценија оваа тројка живее под ист покрив, еве како се сложуваат

Кога ги изгубила родителите, нејзините деца заминале во друг град да студираат, без никакви заштеди и со мали приходи, нејзиниот сопруг ја оставил за друга жена, но Мира никогаш не го напуштила.

Мира никогаш не успеала да стане финансиски независна до степен да изнајми стан и да го напушти домот на поранешниот сопруг. Работела во локална продавница, а целата своја заштеда ја потрошила на образованието на своите деца. Родителите ги изгубила на рана возраст, па едноставно се нашла во ситуација да прифати понуда да остане во делот од куќата што некогаш ја делела со своите, па со туѓ сопруг. „Живиот човек се навикнува на се“, вели оваа жена.

„Бевме во раните педесетти години, тој работеше на поле, па понекогаш и надзорникот одеше со него. Кафе овде, кафе таму и тоа избега од контрола. Отпрвин речиси и не приметив, работев во петок, сабота, празници и попладневни смени, па не ни помислував дека така ќе се прикрадува да биде со друга жена“, со вознемирен глас и до ден денес зборува.

Меѓутоа, местото каде што живееле било мало, се се дознало, на крајот, вели, и самиот признал.

„Верувајте, немам никого свој овде, моите две деца беа дома на факултет, немав приходи, ќе му простев да ми бараше прошка. Но, тоа не беше така. „Ми рече дека можам да останам во мал дел од неговата куќа додека не се снајдам, но дека тие ќе живеат горе со новата сопруга“, објаснила несреќната жена.

Мира беше ставена во ќош, се согласи на нешто на што малку жени би се согласиле.

Таа ги преселила сите потребни работи во посебен дел од куќата. 

„Немав за што да се судам, куќата му беше наследство од баба му. Го зедов мебелот што го купив и останав таму. На почетокот беше незамисливо, но жив човек се навикнува на се. Таму ја добив и пензијата, и таа е мала, па се уште не можам да си одам. За среќа имам и свој влез кој ми даде спокој дека не морам да ги гледам.“, вели госпоѓа Мира, која и денес оваа тема и е непријатна за зборување.

Фото:Freepik