Совети за жени со големи гради: Исфрлете го ова од вашата гардероба

Големите гради бараат поголемо внимание во однос на стилот отколку помалите гради.

Големите гради отсекогаш биле поврзани со привлечност и женственост. Покрај овие очигледни квалитети, кои особено ги ценат мажите, големите гради можат да предизвикаат проблеми за нивниот сопственик. Но, зошто?

 Ако имате големи гради, ќе мора да исфрлите некои работи што ќе ве направат повеќе вулгарни и непривлечни. Треба да ги земете предвид и активностите што ги правите.

На пример, сопственичките на големи гради треба да се согласат со фактот дека здолништето не е вистинскиот избор за нив.

Мора да бидете многу внимателни при изборот на соодветна облека за да го потенцирате вашето непобитно достоинство додека одржувате стилска рамнотежа.

За да можат големите гради да изгледаат женствено и да не изгледаат вулгарно, потребна им е соодветна поддршка.

Зошто не се препорачува здолниште за жена со бујни гради?

За жал, секоја блуза или џемпер со исечок близу до вратот визуелно ќе ги направи градите уште поголеми, може да ги искриви пропорциите на телото и да биде премногу вулгарно наместо привлечно.

Овој ефект ќе биде засилен, особено во ситуации кога носите ткаенина од волна што ќе го затегне и потенцира вашиот градник.

Кои стилови на блузи или џемпери ќе имаат корисен ефект врз фигурата?

Препорачуваме да изберете фустан со врат, кој одговара на горниот дел од телото. Полабавите модели изгледаат подобро на големи гради, па ги одржувате пропорциите помеѓу градите и половината.

Големите гради се привлечни самостојно, затоа не треба да се фокусирате на нив со дополнителни украси.