Умна жена: Успеала да го натера својот неверен сопруг да ја остави љубовницата

И покрај големата болка, по многу размислување, сфатила дека го сака својот сопруг и сака да го спаси семејството

Многу е лесно да се основа семејство, но управувањето со него воопшто не е лесна работа. Секој ден треба да биде компромис со себе за општото добро.

Многу малку парови можат да се пофалат со среќен брак во кој владеат мирот и разбирањето. Другите или прават напор да го постигнат тоа, или едноставно го изберат лесниот начин и се разведуваат!

Наидов на оваа приказна пред некое време во едно списание. Зборува за тоа како паметна жена дознала дека нејзиниот сопруг има убава љубовница, но на многу вешт начин, успеала да го врати.

Сопругот и сопругата живееле долго време заедно, а љубовта и романтиката одамна ги немало. На нивно место, разговорите за децата и пари биле трајно решени.

Мажот бил многу оддалечен од својата сопруга. Таа, исто така не била заинтересирана за него или не му се восхитувала како порано. Покрај тоа, жената немала време бидејќи морала да ја комбинира работата со домашните обврски.

Мажот почнал да се задржува подолго на работа. И сосема очекувано, токму тука започнала  неговата љубовнаа врска. Таа била млада и убава и подготвена да го слуша и да разбере за неговите проблеми.

Кога не биле заедно, тие на телефон си пишувале љубезни пораки. За жал, сето тоа излегло на виделина кога еден ден неговата сопруга случајно наишла на нивен страсен муабет.

Сопругата првично била шокирана. Таа не знаела ниту како да се однесува, ниту како да реагира.

Иако била убиена од предавството на нејзиниот сопруг, таа одлучила да не покаже дека е изнервирана и продолжила да се однесува како и обично. И покрај големата болка, по многу размислување, сфати дека го сака својот сопруг и сака да го спаси семејството.

Затоа одлучила дека треба да започне да посветува поголемо внимание. Започнала да оди во теретана и во исто време почна со строга диета.
Во исто време, таа не престанала да гледа како се развива врската на нејзиниот сопруг со другата жена. Таа темелно ја испитала својата ривалка и открила дека авантурата на нејзиниот сопруг нема да издржи многу. И се покажа дека е во право.

Со текот на времето, односот меѓу двајцата веќе не бил толку романтичен и лесен. На нејзиниот сопруг не му се допаднал фактот дека неговата љубовница е секогаш наоколу. Таа, пак, започнала да го моли да го напушти семејството и да оди да живее со неа - нешто што воопшто не му требало.

Очекувајќи на каде одат работите, измамената сопруга почнала да дејствува. Започнала да се дотерува, со најнови облеки, купени специјално за овој момент, направила нова фризура и била добро средена, стокмена секој ден.

Сето ова ја направило непрепознатлива. Од претходната жена, облечена во фармерки и кошули, немало никаква трага. Нејзиниот сопруг, се разбира, ги забележал промените и започнал да се прашува сè повеќе зошто воопшто размислувал да го напушти семејството.

Еве со кои мали итрини се послужила сопругата и успеела да го врати мажот и да го задржи семејството. Иако многу, дами би размислиле сериозно дали воопшто им треба таков сопруг!


5 женски потреби што мажите треба да ги разберат