5 женски потреби што мажите треба да ги разберат

Постојат работи што жената честопати сака да ги дознае од сопругот, но не секогаш таа е разбрана.

Секој брак е различен, така што ова не е универзален пристап што важи за секој сопружник, но убедени сме дека овие „тајни“ значат многу за повеќето од нас. Наведени подолу, се идеи кои ќе предизвикаат повеќе меѓусебно разбирање и здрава комуникација помеѓу сопружниците.


5 работи што повеќето жени се борат да им ги кажат на своите сопрузи:

1. Сакаме тој да може да ги чита нашите невербални сигнали

Ова не значи дека очекуваме нашите сопружници да ни го прочитаат умот (иако тоа би било убаво). Само сакаме тој да стане повнимателен кон нашите невербални сигнали и соодветно да одговори на нив. Покажете му дека на овој начин врската и интимноста ќе бидат подлабоки од зборовите. Накратко, сакаме нашите сопрузи да внимаваат на нас.

2. Честопати чувствуваме дека не ги исполнуваме неговите очекувања

Насекаде каде што гледаме, гледаме „фотографирани“ супермодели или фотографии на нашите пријатели на Инстаграм, кои се чини дека имаат совршени куќи и совршени деца. Потребата да се „исполнат“ невозможните стандарди носи огромен притисок. Објаснете му на вашиот сопруг дека честопати не го изразуваме ова чувство на несоодветност, но тоа не исчезнува.

3. Ни се допаѓа кога тој води

Ова е контрадикторна идеја затоа што жените се исто толку способни како мажите, но кога тој ја презема одговорноста да биде слуга и водач на куќата, тоа ни дава чувство на сигурност. Кажете му дека никогаш не сакаме да преовладуваме или да бидеме малтретирани, но има моменти кога сакаме тој да преземе иницијатива. Неговата решеност и доверба се пренесени на нас.

4. Сакаме тој почесто да се зафати со домашни работи

Можеби веќе сте му кажале, но тоа го мислиме многу почесто отколку што тоа го кажуваме! Потребно ни е партнерство во многу аспекти на родителството и семејниот живот. Кажете му дека тој за вас е убав, но станува зачудувачки секси кога мие садови или кога дипли алишта!

5. Ние секогаш сакаме да бидеме убави во неговите очи

Не е важно дали сме осумнаесет или осумдесет години, сепак сакаме да знаеме дека сме убави во неговите мисли, а тој само да гледа во нас. Кажете му дека дури и во тие денови кога се чувствуваме болни, уморни, вознемирени и разочарани од самите себе, неговата љубов и обожавање ќе ни овозможи да ја чувствуваме нашата убавина.