(ВИДЕО) Како изгледала Меланија Трамп од 5 до 47 години

Меланија Трамп (49), третата сопруга на американскиот претседател и мултимилијардер застанала пред камерата на фотографoт Станислав Јерко од Слоевнија во далечната 1987 година.

-Откако се омажи за Трамп поминаа многу новинари низ мојот дом. Сите ги интресеираше приказната за тоа како ја открив Меланија, раскажал Јерко.

Меланија за прв пат застанала пред камерата на Јерко и тоа уште во 1987 кога имала 17 години. 


Тоа се случило сосема случајно. Во Љубљана се одржувала „Јануарска ревија“ на која креатори од Словенија традиционално претставуваат нови колекции за летната сезона.

-Беше грандиозна, тенка, витка и елегантна, токму тоа што се бара од фотомодел. И пријдов и ѝ реков дека сум професионален фотограф и дека барам модели за фотографирање. Најпрво сомнително ме гледаше, но виде дека носам фотоопрема и дека не сум измамник па разменивме броеви и се договоривме за термин во моето фотостудио-раскажал фотографот.

Еве како изгледала Меланија Трамп од до 48 години.