Врска со разведен маж: 4 пречки на кои може да наидете

Заедно сте со недели, месеци. Тој е убав, романтичен, можеби, но е разведен ... Не прифаќаме „разведен“ како етикета и не треба, затоа што понекогаш луѓето се разведуваат и подобро е да не се заедно. Но, односот со разведен човек може да има и некои пречки, па затоа е важно да бидете внимателни.


Вие започнувате врска со него, а тој сеуште не завршил со поранешната сопруга

Без разлика дали е скоро разведен или неодамна разведен, многу е важно да се уверите дека нема емоции кон неговата поранешна сопруга. Тој ќе разговара постојано со вас за неа, нема да може да се отвори целосно емотивно кон вас, таа ќе се меша во вашата врска и ќе имате чувство дека не сте двајца, туку тројца. Сето ова ќе ве нагласи и, според секоја веројатност, вашата врска нема да се развие.Вие премногу брзо одлучивте да живеете заедно

Како поемотивни и нетрпеливи, жените сакаат работите да се случуваат брзо, особено во љубовта. Не брзајте, полека во вашата нова врска со разведен маж. Можеби ќе потрае некое време да се добие барем малку идеја ако можете да направите планови за во иднина со оваа личност. Ако има деца, размислете како неговите контакти со него ќе влијаат на вашата кохабитација. Дали сте подготвени за таква промена? Ако мажот неодамна се разведел или немал афера по неговиот развод, можеби е добра идеја да си дадете време пред да живеете заедно.Бидете сигурни дека двајцата сте во финансиска состојба што нема да ве ограничува

Ако тој има многу трошоци поврзани со своите деца, неговата поранешна сопруга, тоа може да влијае на моменти за врската. Ќе сакате да патувате, да се забавувате надвор од дома. Можни се тешкотии во исполнувањето на трошоците за домаќинствата ...

Ако не сте подготвени да проголтате некои недостатоци или да ја балансирате финансиската состојба со приходите, тогаш вашата врска можеби нема да успее.Поминувате многу малку квалитетно време заедно

Обично викендите се резервирани за поминување повеќе време со нашата сакана личност. Но, ако немате деца и вашиот разведен пријател има, обидете се да откриете кога и колку често се со него на почетокот на врската. Дали ќе ве нервира ако сабота и недела, летни одмори и празници, неговите деца се со вас? Тука ќе мора да изберете кој е приоритет - неговите деца или вашите желби да поминете повеќе квалитетно време заедно.

Знаци дека не сте заљубени: Едноставно не сакате да бидете сами