За домашна изолација без проблеми: Совети за парови

Како да поминете многу време заедно затворени без проблеми


Ако сте се ограничиле на домашна изолација за да го ограничите ширењето на коронавирусот, веројатно е дека некој од вашето семејство, вие или партнерот може да одите до продавница, до аптека или да работа.

Но, ако сте во самоизолација, излегувањето е невозможно барем во наредните 14 дена. Вие сте затворени со партнерот и немате каде да одите. Постојат многу можни конфликти предизвикани од ментална напнатост, што затворањето само по себе подразбира подолг временски период.

Како да се справите со предизвиците на врската ако сте во карантин/самоизолација со вашиот партнер?Поминете некое време индивидуално
Многу е важно да не останувате во една просторија цел ден и цела ноќ. Обидете се да го ограничите времето на трошење заедно да се оддалечиме во различни простории. Направете нешто различно индивидуално.

Доколку треба да склучите усен договор за одредено време

Поставете специфични времиња за да ја ограничите вашата комуникација. На пример, ако двајцата работите од дома додека сте во карантин, не влегувајте во собата на партнерот додека не заврши со работното време, како да сте на работа.

Почитувајте ја работата од домот на другиот

За да избегнете судир меѓу вас, почитувајте ја работата од дома на другиот. Ако едниот партнер не работи, а другиот е на работа, не мешајте се. Ова ќе ви помогне да одржите добар став и покрај фактот дека не сте заклучени дома самостојно.

Прашајте го партнерот дали нешто му треба

Комуникацијата и покажувањето на емпатија кон вашата половина секогаш помага во одржување на добри односи и хармонија во врската. Прашајте како се чувствува вашиот партнер. Прашајте го што му треба. Внимавајте да бидете негувачи на вашата љубов.

Не го пренесувајте вашиот стрес на партнерот

Ова е тешко да се спрове како совет, но е од големо значење. Слично е на правилото да не носите проблеми од вашата работа дома и ги пренесете на вашиот партнер. Истото важи и за карантин со заедничко живеење кога не можете да се дистанцирате да одите на друго место и да комуницирате со другите. Кога сте затворени дома присилно, голема е веројатноста да ги прекршите овие правила и не знаејќи да ги пренесете тензиите на вашиот партнер. Ова може да предизвика конфликти.

Направете план за контроверзните работи

За некои работи, тешко е да се постигне консензус. Затоа направете пробен план. Дознајте за вашите жаришта во спорот и пронајдете го најдобриот договор за да ги избегнете и разрешувате.

Времето поминато заедно нека биде квалитетно

Направете состаноци за ручек и вечера. Гушакјте се пред ТВ. Зборувајте. Смејте се заедно. Сите овие и повеќе пријатни активности можете да ги направите заедно, всушност можат да ја зајакнат и подобрат вашата врска.


Љубов во време на коронавирус: Откријте ја вашата врска