За стилот со Елена Вeлевска: Со мојот стил сакам да им бидам пример на идните генерации

За себе вели дека повеќе ја интересира брендирана облека, но не ги исклучува и другите интересни парчиња

Познатата фолк пејачка Елена Велевска за „Женски магазин“ открива дел од својот гардеробер.

Кои се нејзините омилени парчиња облека и што за неа значи стилот, откријте во продолжение.

* Дефиниција за стил?

- Стилот е начин на изразување или начин на живеење.

* А, Вие стилски се дефинирате како...

- Професионално како дама, приватно како мајка.

* Што е пресудно за добар стил?

- Да бидете уникатни.

Фото: Bad Stef/ Соколовски Стефан

* Комбинирате елегантно со спортско или сте камелеон во облекувањето?

- По малку од двете.

* Минимализам, хедонизам, авангарда?

- Авангарда.

* Гламур или класика?

- Гламур.

* Омилени нешта од вашата облека?

- Вечерните фустани.

* Дали практикувате брендирана облека или не ви е пресудна етикетата?

- Брендирана ме интересира повеќе, но не ги исклучувам и другите интересни парчиња.

* Што сакате да постигнете со вашиот стил?

- Да им бидам пример на идните генерации.

* Дали ако сте автентична, тоа значи и осудување од нашава средина?

Секако, но ние треба да знаеме да се носиме и со тоа.

Фото: Bad Stef/ Соколовски Стефан

* На кој дизајнер би му дозволиле да ви го преуреди гардероберот?

- На Долче и Габана.

* Што облекувате денски, а што навечер?

- Преку ден се облекувам кежуал, а навечер елегантно.


* Дали експериметирате со косата и шминката?

- Секогаш, обожувам промени.

* Ваши трикови за брз, но ефектен изглед.

- Секогаш нека ве мотивира пригодата за да се средите.


*Д.К.И.