Зошто изневерува, но не го напушта семејството

Тие изгледаат како пар кој нема проблем, но некој во врската изневерува. Позната приказна, нели? Секој слушнал барем еден од нив. Ваквите приказни завршуваат на два начина - постои разделување / развод или сопругот не го напушта семејството. Зошто го изневерува, но не го расипува семејството?

Домот е сè уште најдобро место каде што сака да биде

Неговиот партнер се грижи за него, тој е сигурен во нејзината лојалност ... Тој е секогаш подготвен, облеката се одржува кога ќе се врати дома, неговата атмосфера е пријатна. Неговата љубовна врска е само забавна, а не причина да се направат драматични промени во неговиот живот. Дури и ако нема љубов помеѓу него и неговата сопруга, ако има пријателство и почит, тој ќе избере да остане во „зоната на удобност“.

Му треба „пауза“

Некои од мажите кои изневеруваат, всушност имаат добри односи со нив. Семејната околина е поволна, и двете страни имаат одговорности. Но, мажот со мамење не бара начин да ја напушти оваа врска, тој само бара кратка „пауза“ од неа.

Се бара себе си, но неуспешно

Постојат приказни за мажи кои ја изневеруваат својата партнерка, кои и повторуваат. Зошто го прават тоа ако имаат разбирање со неа, ако тој не сака да го напушти семејството? Некои од нив не се задоволни. Тие не се чувствуваат како целосни како мажи, а неверството некако ја крева нивната самодоверба. Има такви мажи кои во соочена со проблематична ситуација, наоѓаат „спас “ во неверство.

Тој ја сака својата сопруга

Како е можно да се сака и да се изневерува? Можеби нема жена што не го поставува ова прашање. Точно, еден човек може да одговори според нивната машка логика. Но, има мажи кои имаат силни чувства за своите половини, ги изневеруваат, но го прифаќаат својот чин на измама како еден вид фетиш.

Тој нема храброст да започне семејство со друга

Има мажи, кои живеат со години заедно со своите партнери, но одеднаш запознаваат жена со која изневериле и во која ја наоѓаат својата сродна душа. Ова ново и силно чувство може да го направи шокантно мажот да се раздели со својот претходен партнер за да започне ново семејство. Но, не сите мажи ја прекинуваат својата долгогодишна врска. Некои се плашат од нов почеток.