,

Едноставни совети за подобрување на исхраната во канцеларија

Типичен ден во канцеларијата - брзате за работа, заборавајќи за појадокот, до пладне сте испиле веќе неколку кафиња, а штом ќе дојде време за пауза-капучино или нешто друго. Кога ќе дојде време за ручек, јадете нешто без да размислите за тоа. Попладнето се чувствувате уморни и повторно јадете нешто. Ова е строга слика на животот каде што станувате уморен и болен човек, а можеби и дебел. Еден начин да се подобри вашата исхрана не е да го пропуштите појадокот. Секој има слушнато за тоа, но добро е навистина да го стори тоа. Ако не сте гладни кога ќе се разбудите или немате време, направете си појадок во канцеларијата. Многу од канцелариите имаат фрижидер и микробранова печка што можете да ја користите за појадок. Создадете си навика да јадете неколку плодови дневно, но внимавајте некои од нив да содржат високо ниво на шеќер. Чувајте ги на вашата маса и јадете ги до крајот на денот. Ова во голема мера ќе ја подобри вашата исхрана и вашето здравје и ќе се воздржите од јадење нешто штетно. Излезете од канцеларијата - не поминувајте го таму целиот ден. Планирајте ја вашата прошета за време на паузата за ручек за да прошетате, дишете воздух и пронајдете време за ручек. Ако планирате однапред, нема да се изненадите од непланираните настани за време на паузата. Пополнете го вашиот инвентар на работа. Повеќето луѓе го јадат она што е пред нив. Ако се грижиш за здрав избор, ќе јадеш на вистински. Можете да складирате пакети со ореви, житни овошја или крекери. Ако во канцеларијата има фрижидер, можете да си земете јогурт или месо. Ќе имате доволно производи да направите појадок, па дури и ручек. Променете го кафето со чај. Иако кафето има свои позитивни страни, многу од луѓето го злоупотребуваат во текот на работното време и на крајот на денот се чувствуваат уморни, не сомневајќи се дека причината за тоа може да е во кафето. Научете како да замените кафето со зелен или билен чај од лимон и ќе се чувствувате подобро. Така ќе ви биде наплатено со енергија, и ќе имате доволно течности. Имајте на ум дека, иако тоа е топол пијалок, чај се пие многу добро во жешки летни денови.