10 причини зошто децата ги обожаваат своите тетки

Знаеме дека родителите се на прво место и дека никој не може да ја замени мајката. Но, да кажеме искрено - постои посебна дама во животот на секое дете (или речиси секое), кое со гордост ја нарекува „тетка“. Што е она што ја прави толку посебна? 

Па, тука се некои причини зошто децата ги сакаат своите тетки: 

 1. Тетката е нешто како втора мајка, која не толку често те кара.

 2. Секогаш ти носи прекрасни подароци. 

 3. Таа знае како да те смее. 

 4. Можете да споделите работи со неа, не плашејќи се дека ќе им каже на сите.

 5. Тие ве водат на одлични места и забавата е загарантирана.

 6. Кога ќе ја видите, ќе се насмевте со цело срце.

 7. Семејните собири секогаш се пријатни кога таа е таму.

 8. Кога сте тажни, знаете дека можете да ја повикате, и таа ќе ве сослуша без да ви суди. 

 9. Ги сакате нејзините приказни и времето кое го поминувате заедно. 

 10. Таа те сака како свое дете и ти го знаеш тоа!