20.02.2020: Посебен датум на кој се остваруваат соништата

Денес е посебен ден. Нумеролозите и астролозите препорачуваат да размислуваме позитивно во текот на овој ден, бидејќи соединувањето на четирите парови ни носи среќа.

Само по себе, бројот 2 е извор на виталност. Го активира растот на креативниот развој, ни помага да погледнеме во светот со различни очи.

Исто така, се верува дека вратите на судбината се отвораат на овој ден, што може да помогне во остварувањето на нашите цели.

Во нумерологијата, двојката значи решителност и сила, а во астрологијата бројот два зависи од Венера - божицата на љубовта и убавината. На 20 февруари 2020 година, Сатурн, Јупитер, Плутон, Марс и Месечината ќе бидат во еден знак. Ова значи „силна посветеност, емоционална стабилност и реализација на светата унија“.

Комбинацијата на Водолијата и Јупитер се појавува за прв пат од 1960-тите. Според астрологот Каролин Фокнер, 2020 година е година во која може се оди напред.