8 знаци дека сте ја освоиле мајката на своето момче: Дали имате благослов од идната свекрва?

Фото: Profimedia

Првата средба со родителите на личноста со која сте започнале љубовна врска може да биде навистина предизвик.

Се грижите за секој детал, од тоа каков фустан сте избрале да носите, до вашите манири. Како и повеќето девојки, и вие веројатно ќе ја разработите таа прва средба со неговите родители десетици пати во вашата глава за да се подготвите психички.Логично е да сакате да им се допаднете.

Иако сте во врска со нивниот син, а не со нив и не ви треба нивното одобрување, секогаш е подобро да го имате нивниот благослов. Но, како да знаете дали неговата мајка е само љубезна или дали навистина ѝ се допаѓате? На крајот на краиштата, дали оваа прва средба ви е единствена шанса да ја задоволите или има надеж дека ќе се заљуби во вас со тек на време? Во следните редови откриваме знаци кои покажуваат дека им се допаѓате на родителите на вашето момче.

Беа љубезни

Важно е да обрнете внимание на тоа како реагирале на вашето присуство. Еден од најдобрите знаци дека им се допаѓате е тоа што ви обрнувале внимание, слушале што имате да кажете и позитивно реагирале на вашите зборови.

Ви поставуваа прашања

Ако неговите родители се потрудиле да ви постават некои важни прашања, тоа значи дека се грижат да ве запознаат. Ова се прашања за вашето семејство, занимање и работи што сакате да ги правите во слободното време.

Во разговорот ја споменаа иднината

Разговорот што сте го имале со неговите родители може да ви открие многу. Доколку поради некоја причина не ве сакаат или не ве сметаат за личност достојна за нивниот син, ќе внимаваат да не остават впечаток дека веќе ве гледаат како негова сопруга.

Се погрижија да ви биде удобно во нивниот дом

Дали момчето со кое сте започнале врска има навика да ги запознава сите свои девојки со своите родители или го прави тоа само ако мисли дека врската има иднина, ако тие се погрижиле да се чувствувате удобно во нивниот дом, тоа е добар знак.

На крајот на средбата кажаа дека сакаат повторно да ве видат

На крајот на вечерта, ако неговите родители ви кажат дека се надеваат дека повторно ќе дојдете и ќе се радуваат на вашата средба, тоа е одличен знак. Уште повеќе, ако ве прашаат дали имате планови за викендот затоа што имаат мала семејна прослава на која би сакале да дојдете, тоа е огромен бонус.

Изразија желба да запознаат повеќе членови од вашето семејство

Ако во текот на разговорот спомнале некој од роднините на вашето момче, на пример, тетка која живее во друг град и неговата мајка изразила желба да ве запознае со неа кога ќе дојде на одмор, тоа е одличен знак. 

Ве ззапознале со остатокот од семејството како девојка на нивниот син

Секој родител го сака најдоброто за своето дете, во тоа нема сомнеж. Ако сте поканети на ручек со неговите родители за прв пат, а присутни се и други членови на семејството, добар знак е ако неговата мајка ве претстави како девојка на нејзиниот син. Тоа значи дека ве прифаќа.

Не ве споредуваат со неговите поранешни девојки

Речиси и нема ништо попонижувачко од тоа неговите родители да патат за неговата поранешна девојка. За жал, не се случува само во филмовите нечија мајка да каже дека девојката со која нејзиниот син бил во врска пред вас е повеќе нејзин тип. Но, доколку не сте доживеале такво нешто, тоа е исклучително добар знак.


Извор: stil.kurir.rs