Ако има 40 години, нормален е и слободен - бегај од него додека те држат нозете, бегај како знаеш и умееш!

Имам триесет и пет години и мојот став за мажите: оние од 40 се или во брак или не се нормални!

Да, кога имав околу триесет години се запознав со маж кој беше седум години постар од мене. Секогаш гледав во „малку постари“ мажи, бидејќи оние на мои години беа како деца - крајно несериозни.

Случајно, по речиси пет години заеднички живот – останав без дечко, сопруг, партнер – како сакате наречете го. Не, тој не умре (фала богу)! Решивме да се разделиме пријателски, нашата врска стана излитена, истрошена….

Нормално, почнав да гледам момци во нивните 40-ти. Каква грешка! Мислев: сериозни се, остварени, знаат што сакаат...

Така, една вечер излегов со еден навидум нормален дечко. Тој рече: „Уморен сум од состаноци, барам жена. Сакам куќа и семејство“.

„Одлично, си помислив. Еве еден на место! Како не е веќе зафатен, оженет?“.

По неколку љубезни воведни реченици, тој започна приказна за својата поранешна девојка која траеше околу половина час. Рече дека таа е „бесчувствителна кучка“. Тогаш ми се вклучи првиот аларм. Потоа раскажа како отишле на одмор, но дека таа не сакала ништо да плати и како и ја „доставил сметката“ кога стигнале дома! После тоа, девојката исчезнала во вид на опашка од ластовичка.

Тој човек има луксузен стан во центарот на градот, работа, скапа кола. Поканува девојка на одмор, а потоа и ја доставува сметката?

Да не зборуваме како ни ја подели сметката за храна и пијалак точно на половина на крајот на вечерта?

Но, тоа не е се‘. Алчноста не била единствената особина што ја поседувал. Тој беше болно досаден. Кога нарачав уште една чаша вино, тој само ја подигна веѓата и рече: „Пиеш многу? Во исто време тој пиеше виски. Покрај тоа што не го „одобрува“ мојот „алкохолизам“, тој го изрази и своето негодување за тоа што чувам куче во мојот стан и што редовно одам на јавање. „Какво губење време“, рече тој. На крајот на вечерта се уверив дека сите негови поранешни девојки или избегале во манастир или се самоубиле. Знаеш дека не сакав повторно да го видам.

Тој беше комбинација од алчност и досада.

Ја знаете таа приказна за жените над триесет години: „ако не е мажена, нешто не е во ред со неа!“ Се чини дека тоа правило важи и за мажите.

Имам совет за сите жени: ако видите навидум идеален маж во четириесеттите кој никогаш не бил во брак или врска од 7+ години – бегајте! Заштитете се на време!


Фото: unsplash

Извор: оазазнања