АЛЕКСАНДРА: Откријте го значењето на името и какви се луѓето кои го носат

Името Александра е доста популарно, па затоа ќе ви го откриеме неговото вистинско значење и какви се всушност луѓето кои го носат.

Александра потекнува од грчкиот збор „aléxandros“ и значи „заштитничка на луѓето“. Останати облици на ова име се Сандра, Сашка, Алекс, Сани...

Личности кои го носат ова име се силни, ангажирани и радосни. Со името Александра се врзуваат и поимите досетливост и надареност.

Ова име е многу застапено кај нас, но најголемата популарноста ја доби помеѓу 1967 и 1972 година.

Какво значење се крие во личностите кои го носат ова име, оносно какви се всушност тие, објаснува и нумерологијата која вели дека овие луѓе се благи, нежни и со мирољубива природа, кои ѝ делуваат смирувачки на околината и знаат да ги утешат другите луѓе кога им е тоа најпотребно.