Анѓелка Прпиќ прв пат уловена со сопругот и ќерката: Марко не се одвојува од нив, а актерката со широка насмевка

Актерката Анѓелка Прпиќ ужива во бракот со Марко Жугиќ со кој има ќерка...

Убавата актерка, нејзината ќеркафотографирани се пред почетокот на претставата „Шта ме опет снаѓе“.

Анѓелка цело време ја носела малата Чарна на сцената, а во еден момент им пришол Марко и ја бакнал ќерката, а актерката постојано била насмеана.

Инаку, претставата „Шта ме опет снаѓе“ е монодрама на актерката Анѓелка Стевиќ Жугиќ за секогаш актуелната тема развод.

Главниот лик, Јованка Јока Јаковљевиќ, во доцните 30-ти години, тргнува на незапирливо возење низ емотивниот хаос во кој западнала по разводот. Нејзиниот брак завршил како лош филм, иако очекувала романтична комедија, а животот наеднаш и се претворил во тркало. Конкуренцијата е жестока, околината сурова, но Јока е бестрашна во секоја луда одлука и трагикомична ситуација. И додека таа се обидува да создаде „нов живот“ и „ново јас“ во оваа совршена неусогласеност, придружувана е од елитен тим за поддршка, секогаш подготвен дополнително да и го комплицира животот со нивните совети: најдобрите пријателки Цица и Мица, баба и мајка, како и неизбежниот астролог и психолог. Стандардна формација за одбрана на секоја жена за нејзините кадрици во главата...

Сите ликови ги толкува Анѓелка, во нејзиниот бесен и веќе препознатлив стил на одличен комичар, внесувајќи доза на дива автентичност и храброст, што во исто време предизвикува смеа, но и навистина поставува прашања за природата на животот по разводот.

Оваа претстава не е за слабо срце, силни предрасуди и непогрешливи ставови. Ова е за храбри души, подготвени да се смеат наспроти предизвиците.

Фото: Ringer
Извор: Blic.rs