Бебињата сонуваат дури и пред раѓање: Децата се активни и во стомакот

Бебињата се неисцрпна тема и привлекуваат внимание скоро од моментот на зачнување. Особено интересни се малку познатите детали поврзани со периодот на бременост на нивните мајки. Истражувајќи го овој период, експертите дојдоа до низа необични откритија предизвикани од нивната меѓусебна врска.

За време на бременоста, сите сетила се заострени кај жените, особено чувството за мирис, поради што не можат да толерираат одредена храна што ја обожавале пред бременоста. За време на бременоста, ритамот на раст и губење на косата се менува. Во овој период, косата расте повеќе, а по породувањето повеќе опаѓа. Нормалниот ритам обично се воспоставува шест месеци по раѓањето на детето.

-Бебињата се активни за време на престојот во матката на мајката. 

-Тие играат со папочната врвца, си го цицаат прстот, плачат и сонуваат.

-Докажано е дека од четвртиот месец во стомакот, тие можат да го препознаат гласот на нивната мајка и татко.

-Бебињата родени во мај се обично потешки од бебињата родени во другите месеци.
Овие податоци се препишуваат на слави, новогодишни и други богати оброци, за време на кои идните мајки консумираат повеќе калорична храна.


извор:mojpedijatar.co.rs