БОЛНИ УМОВИ - НАЧАЛНИКОТ ЦМОЛИЌ: Човекот нема емпатија, не покажува каење, многу чуден профил на личност

Началникот на Управата за криминалистичка полиција Нинослав Цмолиќ изјави дека Срѓан Јанковиќ (50) и Дејан Драгијевиќ (50), кои се осомничени за убиството на малата Данка Илиќ (2) од Бор, ладнокрвно го опишале делото извршено на 26 март во градот Бањско при полициски распит.терен. Рече дека не покажале ни трошка каење, дека никогаш не рекле дека им е жал и дека го направиле најмонструозното нешто кога Данка се разбудила во задниот дел од возилото.

- И двајцата паднаа на полиграфскиот тест и на сите прашања. Тие двапати беа испрашани, а вториот пат нивните одговори беа попрецизни и истрагата веќе имаше повеќе информации и поконкретни прашања. Соочени со фактите и двајцата го признале делото, иако биле одделно сослушани, а нивните приказни се поклопиле во делот дека детето е живо - изјави началникот на УКП.

Ја префрлаат вината

Тој опиша и како според истрагата и зборовите на осомничените се одвивал целиот настан.

-Куќата на семејството на Данка Илиќ е затрупана, има огромен двор, грмушки, грмушки,... Двајцата биле на пат да асистираат, да отпушат нешто и застанале покрај патот. Паркирале во рикверц покрај коловозот, извршиле нужда и си заминале. Во тој момент попат ја удриле Данка. Возачот Срѓан Јанковиќ не ни забележал што се случило, а забележал сопатникот Дејан Драгијевиќ. Потоа застануваат, Јанковиќ го зема детето, го става во задниот дел на „фиат пандата“ и си оди. Детето во еден момент се разбудило додека се уште било во автомобилот - рекол Цмолиќ.

Целата вест прочитајте ја на Фактор.