„Божиновски часовници и накит“ ги прогласи победниците на предизвикот „Херои 2020“

Вистинските јунаци се познаваат во мака и тие се инфлуенсерите кои треба да ги следиме и на кои треба да им го дадеме нашето внимание и во нормални времиња.

Само така ќе имаме силен механизам кој работи во интерес на сите.

Деновиве сфатив со каков предизвик се соочив јас и целиот тим на Божиновски часовници и накит. Започнавме еден повик и предизвик за идентификување на ХЕРОИ во време на Ковид 19 и одеднаш се соочивме со една армада на СУПЕР ХЕРОИ.

Всушност сфативме дека Македонија има повеќе Супер Херои отколку целиот Холивуд и Марвел, а ние треба да одбереме само двајца.

Нашите срца се едноставно вознемирени што треба да правиме селекција од оваа огромна група во која никој не размислува за себе туку само за другиот и со тоа станува ултимативен Супер Херој, и точка!!

Бескрајно им благодариме на сите кои помогнаа да се идентификуваат овие скромни и тивки ликовиза целите на нашата иницијатива "Херои 2020". Надеж дека сепак ќе не има и дека треба да веруваме во нассе раѓа кога на едно место ќе видиш толку многу инспиративни приказни  за луѓе кои се трудат да направат промени во своето поле на делување а со тоа предизвикуваат промени на општествениот менталитет.

Затоа, она што ќе го научиме од целата оваа криза да не го заборавиме, бидејќи колку и да сме разочарани во секојдневието, сепак околу нас постојат вистински луѓе кои се подготвени да помогнат со целото свое срце и воедно да бидат примери - мустри. Токму тоа и ни беше целта, да се обидеме барем на момент на површина да испливаат вистинските инфлуенсери, да ги видиме луѓето кои се зад рефлекторите, зад сцената, и се клучниот механизам кои нештата ги движат напред - обични луѓе а професионалци, експерти во својата област, кои имаат многу поголема вредност од дневнополитичките актери кои секојдневно ни крадат значителен дел од нашето внимание и време но и емоции. Тие херои, барем во оваа криза беа медицинските лица и другите сервисни професии кои секојдневно се трудеа да функционираме оптимално. Токму од тие причини за ХЕРОИ во 2020 година ги прогласуваме:

Д-р Ета Огњанова,

Специјализант, анестезиолог на инфективната клиника за фотографијата која ја покажа целата пожртвуваност на персоналот од оваа клиника. Наградата SWATCH часовник за Огњанова, е награда за целиот тим на оваа клиника, и сакаме со овој часовник кој ќе го носи Ета, да започнат да бројат помирни времиња во нивната клиника. 

Д-р Ненад Лазаров,

име кое го дознавме за време на пандемијата, но го задржа нашето внимание најпрвин како можеби првиот доктор што гласно предупредуваше за пандемијата, а потоа како иницијатор на 3Д принт Македонија, иницијатива со која се обезбедија визири за целиот медицински персонал во земјава. Вакви инфлуенсери се потребни на нашата земја. Се надеваме дека овој SWATCH часовник ќе го инспирира да продолжи да носи минути на надеж во моментите кога ни се најпотребни.

Во текот на предизвикот се случи и еден вонреден преседан и поради тоа како трет вонреден и можеби најзначен Херој во ова време е семејството на Емилија Динева, чие срце продолжи да бие и подари живот. ЧасовникотTISSOT, е многу симболичен и незначаен подарок за големината на гестот на нејзиното семејство, но ние го даваме со огромно внимание и посветеност бидејќи тој часовник ќе го симболизира отчукувањето на срцето на Емилија. Огромна е важноста на оваа фамилија што ни подарија надеж дека хуманоста постои во секој од нас и дека сме тука за да се грижиме едни за други и тогаш кога ни е најтешко.

Дел од номинираните во предизвикот ќе добијат брендирани подароци од Божиновски часовници и накит а  сите учесници автоматски ќе станат почесни членови на нашата програма за лојални клиенти и веднаш ќе се стекнат со сите бенефиции на нашиот клуб :https://www.bozinovski.com.mk/me&bozinovski

Сите 128 номинирани ќе добијат износ на својата картичка во вредност од 1000 ден, постојан попуст, акумулирање на вредносни бодови, специјални попусти за јубилеи,годишнини и родендени, ексклузивни понуди,персонализирани презентации, личен продажен асистент, влезници за најдобрите концерти организирани од Авалон, влезници за филмски проекции во Cineplexx.... се само дел од неброените бенефиции кои секој член на нашиот клуб на лојални клиенти ги добива.