ЧЕТИРИТЕ ДЕЦА КОИ СЕ НА РЕСПИРАТОР УТРОВО СЕ МАЛКУ ПОДОБРО: Д-р Миниќ сепак не е премногу оптимист

Проф. д-р Предраг Миниќ од Институтот за мајка и дете „Вукан Чупиќ“ вели дека состојбата на четирите деца кои се на респиратор поради компликации од ковид е малку подобра, но дека не е премногу оптимист.

- Сите четири деца утрово се за нијанса подобри. Помалку или повеќе, сите четири покажуваат одредено подобрување. Сепак, ова засега е мало подобрување, кое не дава трајно охрабрување - вели за Курир рс. проф. Миниќ.

Детали читајте на Фактор тука.