Д-р Мела од Дебар: Неиздржливо е, а цел град беше на дебарско езеро и по кафулиња

Не ни се познати сите кластери, не можеме да утврдиме со целосна точност кој од каде се заразил, вели за Фактор д-р Ментор Мела, епидемиолог, раководител на Единицата за јавно здравје во Дебар. Во овој град кој беше прв на ударот на коронавирусот во март, сега има активни 89 случаи. Во последното деноноќие беа регистрирани седум нови, а според информации на Фактор петмина се од една поголема фабрика во градот. Д-р Мела е разочаран што во градот не се почитуваат превентивните мерки, но вели дека ситуацијата е под контрола.

Целиот текст со ситуацијата со Ковид-19 во Дебар прочитајте ја на Фактор.мк