Дали лутата храна помага во процесот на слабеење?

Сигурно сте слушнале од многумина дека лутата храна е добра за нашето тело и дека може да ни помогне да ги намалиме килограмите. Истражувавме што мислат нутриционистите за ова и дали воопшто се сложуваат.

Тие тврдат дека во лутата храна, како што се лутите пиперки единствено се наоѓа капсаицин. Капсаицинот го забрзува метаболизмот, го шири крвотокот и генерално доведува до трошење на мастите. Исто така, капсаицинот доведува и до генерирање на топлината на телото, што не тера да се потиме и на тој начин дополнително да ги отфрлиме токсините од телото и вишокот на масти.

Сепак, нутриционистите велат дека..

Целиот текст го имате на МАШКИ МАГАЗИН