„ДАЛИ СТЕ, БРЕ, НОРМАЛНИ?“Д-р Даниловски распали за Комисијата за заразни болести

Докторот Драган Даниловски на својот фејсбук профил и се обрати на Комисијата за заштита од заразни болести, откако беше обелоденето дека го немаат набавено лекот за Ковид, Паксловид.

„На Комисијата за заразни болести се дискутирало да се набави лекот против КОВИД-19 Паксловид ама не сега, туку во иднина, ако се зголеми бројот на позитивни случаи.“

„Министерството за здравство навело дека набавката ќе оди лесно и дека во моментот кога ќе побараат количини од производителот, ќе има доволно на располагање.“

Дали сте, бре, нормални?

Ќе сте набавеле Паксловид „во иднина, ако се зголеми бројот на позитивни случаи“?

Набавката ќе одела „лесно“?

Подетално читајте на Фактор тука.