Датумот на раѓање се нарекува број на душата: Го крие кодот на вашата судбина - еве кој ќе има луда среќа

Во нумерологијата, вашиот датум на раѓање се нарекува и број на душата, а токму овој датум во врска со вашиот хороскопски знак може да открие дали нè очекуваат тешки или лесни патишта низ животот

Астролозите ги толкуваат карактеристиките на знаците, карактерните црти, природата на личноста, положбата на планетите, но во комбинација со нумерологијата оваа комбинација може да ни даде попрецизен увид во она што е запишано во нашата судбина. Пронајдете го вашиот хороскопски знак и дознајте дали сте родени во ден кој зрачи со вибрации на среќен живот:

Овен

Како огнен знак на Зодијакот, Овенот е многу енергичен. Тие се приземни луѓе кои сакаат и знаат да прават многу работи во исто време, но им треба рамнотежа, бидејќи таквата личност има силна енергија која може да изгори сѐ што ќе ѝ се најде на патот.

Најсреќните датуми на раѓање: 8, 2, 24, 29.

Бик

Сака стабилност, традиционален е и исклучително посветен на работата. Биковите се хедонисти кои секогаш се стремат кон уживање и радост.

Најсреќните датуми на раѓање се: 2, 5, 30.

Близнаци

Имаат јасна мотивација за исполнување на целите и дејствијата, но често не знаат како да помират две спротивставени желби во себе. Тие секогаш имаат потреба од јасен план и неопходен е баланс на духовно и материјално за целосно остварување на нивниот потенцијал.

Најсреќните датуми на раѓање се: 1, 2, 19.

Рак

Раковите имаат многу позитивни особини, но има и особини кои ги спречуваат да го развијат својот потенцијал. Раковите се многу нежни, емотивни и љубовни, но се склони кон ниска самодоверба и негативни мисли. Ако се ослободат од тоа, можат да бидат навистина среќни.

Најсреќните датуми на раѓање се: 1, 2, 7, 8, 12, 30.

Лав

Величествен и горд знак. Секогаш знае кој му треба и како да го добие она што го сака. Но, тој не секогаш успева да исполни сѐ како што очекува. Лавот може да ризикува и да биде арогантен и тоа не секогаш му оди во прилог. За среќа, Лавот може да го промени ова и да доминира во светот на радоста и успехот.

Најсреќните датуми на раѓање се: 4, 8, 12, 22, 30.

Девица

Земјиниот знак на зодијакот е еден од најтемелните и најинтелигентните, но и несомнено материјалистички. Девиците се склони кон внимание на детали и сентименталност и поради оваа причина, повеќето претставници на овој знак посветуваат многу време на спомените и заслугите од минатото.

Најсреќните датуми на раѓање се: 2, 6, 19, 28, 30.


Следна страна