Добродојдовте во сезоната на Стрелецот: Еве што го очекува секој знак посебно во наредниот период

Преминот од сезоната на Скорпија во сезоната на Стрелец ќе не извади од длабоки мисли и трансформација и ќе не одведе во свет на авантура и личен раст...

Сезоната на Стрелец започна вчера и ќе трае до 21 декември. Ова е периодот во кој се е можно, затоа подгответе се да ги остварите вашите соништа и желби.

Речиси е сезоната на Стрелец и додека Сонцето патува низ огнениот знак со кој владее Јупитер, сите сме повикани да ја погледнеме пошироката слика, да поставиме високи цели, да живееме во моментот и да бараме смисла преку нашите внатрешни самоиспитувања. Еве што ни подготвува хороскопот.

Почнува сезоната на Стрелец, и како тоа влијае на секој знак?

Преминот од сезоната на Скорпија во сезона на Стрелец ќе не извади од длабоки мисли и трансформација и ќе не одведе во свет на авантури и личен раст. Сезоната на Стрелец не исполнува со страст, ентузијазам и чувство за авантура. Во исто време, тука започнува нашата потрага по смисла. Време е да се оттргнеме од малите нешта во животот и да размислиме за поголеми прашања. Стрелецот е знак кој филозофира, прашува и бара. Според нив, мудроста доаѓа од проживеаното искуство, затоа не плашете се да го живеете секој момент.

Јупитер владее со годината и знакот на Стрелец и е планета на проширување, надеж, изобилство, интелект и мудрост. И Јупитер и Стрелец се вознемирени и ориентирани кон иднината. Тие веруваат дека се е можно, па не очекува голема магија во следниот период.

Овен

Сезоната на Стрелец ќе ја поддржи вашата страст за создавање долгорочни визии. Посветете се на вашите желби и визии, но не заборавајте да ја погледнете пошироката слика. Во наредниот период ќе ви бидат понудени нови перспективи кои само ќе ви дадат ветар во грб за да ги постигнете вашите цели. Исто така, размислете за значењата и системите на верување кои ве поттикнуваат.

Бик

Бикот до сезоната на Стрелец ќе биде облечен во наметка на невидливост. Таа ве повикува да погледнете во себе и да размислите за вашите животни верувања. Посветете се да забележите како другите влијаат на вас, но и како вие влијаете на нив. Ова е сезона на внатрешно истражување, па затоа е важно да откриете како се чувствувате за интимните односи со другите луѓе. Освен тоа, погледнете околу себе. Има нешто интересно и непознато во вашата околина што треба да го истражите.


Следна страна