Џибони ја откри тајната на познатата песна „Чиним праву ствар“: Вистина која досега никој не ја слушна

Никој не забележа дека една од најомилените песни на Џибони нема рефрен. Златан ја објави песната како недовршена, а всушност не ни бил свесен дека е готова. За што всушност се работи?

Овој генијалец на новото време живее како секој нормален свет и приватниот живот го чува само за себе, па не можевме ни да ги дознаеме овие детали од неговата палавост, додека на својот профил не објави сѐ за создавањето на песната „Činim pravu stvar“.

- Објавивме недовршена песна, а всушност не бев ни свесен дека е завршена - започнува со вакво објаснување Златан Стипишиќ Џибони, најголемата музичка ѕвезда во регионот.

Џибони мислеше дека рефренот на песната ќе биде „Činim pravu stvar“, а подоцна се покажа дека тоа е темата низ целата песна, која е една од најомилените кај публиката.

"Da s tobom nijedna ne može se meriti"

Оваа песна нема рефрен, само тема. Додека се двоумеше дали да ја објави песната, го советуваа тоа да го направи под превезот „што ќе ти е рефренот“. И после сите овие години, тие беа во право. А, сето тоа го откри на „својата мала приватна телевизија“ како што ги нарекува социјалните мрежи што ги користи.

Кога почнала експанзијата на социјалните мрежи, мислел дека овој тренд брзо ќе помине, а како што вели, не е опседнат со нив, ниту пак е обожавател, туку ги користи.

- Што се однесува до тие социјални мрежи, не гледам никаква предност. Мојот син, кој е попаметен од мене, ми рече дека тоа е прилика да зборувам за работи кои никој не се сетил да ме праша. Ја сфатив како мала, приватна телевизија – изјави Џибони.