Едноставни трикови за супер изглед: Тајните на супермоделот Клаудија Шифер

Денес, супермоделот изгледа повеќе од совршено и докажува дека исто така може да се свртат сите и по 49-годишна жена.

Изгледа дека Клаудија Шифер не „паѓа“ на скапи процедури, туку на домашни нејзини рецепти кои помагаат да ја задржи својата кожа во совршен изглед.

"Секогаш си правам маски дома, бидејќи тоа е местото на кое можам да се опуштам и да правам што сакам."

Клаудија на почетокот на својата кариера

Супермоделот вели дека не сака да посетува фитнес сали, а ги преферира долгите прошетки, за да се грижи за својата фигура .

Клаудија тврди дека кога сака да се опушти, ја практикува јогата. Таа ја одржува убавата коса со маски кои ги остава да делуваат во текот на целата ноќ и вели дека бујната коса бара токму толку грижа, колку и кожата.

Клаудија се потпира на нејзината природна убавина и не сака тешка шминка. Според Шифер, коректорот е доволен за да се прикријат мали несовршености на кожата.