ЕПИДЕМИОЛОГОТ ДАНИЛОВСКИ: Индискиот сој е повирулентен, ризик од зараза постои и за вакцинираните граѓани

Епидемиологот Драган Даниловски во интервју за ТВ Сител посочува дека инфекцијата со индискиот сој на корона вирусот е можна и кај вакцинираните граѓани, иако не се знае колква е процентот.

Сите вакцини штитат од индискиот сој на коронавирусот, но можно е и некој вакциниран да се зарази со таа мутација и да го донесе во земјава, предупредува епидемиологот Драган Даниловски во интервју за Сител. 

Детали читајте на Фактор, тука.