(ФОТО) Десет лесни начини за игра со вашето бебе

Грижата за вашето новороденче ќе биде забавна авантура за секоја нова мајка. Но, што е забавно за вашето бебе?

Ако се сеќавате (од сите книги што сте ги прочитале за време на бременоста) сензорниот систем на вашето бебе сè уште се развива.

Еве неколку  супер ефикасни методи за да го забавувате вашето бебе и ви гарантираме часови со бебешко смеење и задоволство кај родителие.


Правете гримаси со своето лице


Дајте му интересни предмети за разгледување


Пронајдете нешто што прави многу врева


Пејте песни со/на вашето бебе


Играјте криенка


Прочитајте книга заедно


Охрабрете ги децата да си играат со својата храна


Играјте со сапуницата додека се бањате


Децата сакаат вода – ставете во сад малку вода и уживајте во неговата игра


Дајте му на вашето бебе садови и тави да ги прави тапани или најчесто ги ставаат на глава ко шапки