ГЕРМАНИЈА ДРАСТИЧНО ГО ЗГОЛЕМИ БРОЈОТ НА РАБОТНИ ВИЗИ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ И ДРУГИТЕ БАЛКАНЦИ: Платите одат и до 7.000 евра

Граѓаните на Македонија, Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Албанија ќе имаат многу полесен престој во Германија од 1 јуни, бидејќи земјата одлучи да го удвои бројот на работни визи за граѓаните на овие земји. Поточно, тие ќе имаат привилегирана позиција на пазарот на трудот во таа земја, која „плаче“ за работници од различни нивоа на образование - од оние со високо образование до „физичари“. А платите, навистина, може да бидат огромни.

Многу од нашите луѓе гледаат шанса за подобар живот во Германија, а многумина веќе ја нашле таму. Исто така, ако се суди според огласите за работа кои се актуелни на интернет, и Германија на тој начин гледа работници од Балканот, бидејќи во оваа земја се исплаќаат плати кои се мерат во илјадници евра месечно за дефицитарните занимања кои се исплаќаат три пати помалку во Македонија.

Сега, според Регулативата за Западен Балкан, на балканските работници ќе им биде многу полесно да останат во Германија, поради што се очекува голем број од нив (нас) да итаат во оваа земја во потрага по подобра работа. .

Детали на Фактор тука.